Deseti dan 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu


Ako je ovogodišnji Festival učinio radosnim i ushićenim makar jednog mališana, onda naša bajka ima srećan kraj. Upravo o bajkama smo učili i razgovarali tokom desetog festivalskog dana i podsjetili se da sve te fantastične priče i legende uvijek nose neku važnu poruku, ne nužno pozitivnu i ohrabrujuću, ali zasigurno nas uče životu na slikovit način.

U Kulturnom centru ‘’Nikola Đurković’’, zahvaljujući predstavi”(Ne) pričaj mi bajke” nastaloj u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Dramskog studija ‘’Prazan prostor’’, naučili smo da nas bajke, kao đecu zaista pripremaju za život. Nije tačno da svaka bajka ima srećan kraj – ima i onih koje nas pripremaju i za ne tako lijepe stvari u životu.

Takmičarski pozorišni program ovogodišnjeg Festivala zatvorili su naši drugari iz Nikšićkog pozorišta inspirativnom pričom o jednom od najvećih genijalaca sa naših prostora. Predstava ”Bajka o elektricitetu”, koju smo imali priliku da pogledamo na Ljetnjoj pozornici, inspirisana je ranom riješenošću genijalca – Nikole Tesle da svoju radoznalost, koja je sama po sebi bila čudo, stavi u službu istraživanja jedne prirodne pojave.

Imali smo priliku i da naučimo, ili se podsjetimo legende o Tre sorele poznate i kao Priča o tužnim ljubavima. Talentovani mališani iz Osnovne škole ‘’Nikola Đurković’’ iz Radanovića na Pjaci od kina, pokazali su nam svoje glumačko umijeće igrajući predstavu ”Tre sorelle”.

Svakoj bajci dođe kraj, pa tako i našoj festivalskoj. Bez obzira na to što je posljednji dan, entuzijazma i dalje ne fali!

Pozivamo vas da u što većem broju dođete na Pjacu od kina u 19 h da na tradicionalnoj Velikoj trampi podijelimo iskustva, dogodovštine i osmjehe sa prethodnih 10 dana Festivala!

U 21 h se družimo na Ljetnjoj pozornici gdje ćemo najboljima uručiti nagrade, upriličiti ceremoniju zatvaranja, a zatim svi zajedno zaplesati uz scensko-muzički performans Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka, Teatra Poco Loco.


Zatvaranje 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Ceremonija svečanog zatvaranja 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu biće upriličena večeras u 21 sat na Ljetnjoj pozornici kada će najboljima biti uručene nagrade.

Ključeve grada koji su im ovih dana pripadali, mališani će vratiti nazad odraslima, a primiće ih potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević.

Nakon toga, biće predstavljen scensko-muzički performans “Pjeva mi se pjesma Orkestra Pokoloka”, Teatra Poco Loco.

U okviru posljednjeg festivalskog dana, prethodno će na Pjaci od kina u 19 sati biti organizovan program pod nazivom “Velika trampa”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + four =