DEUS 2022. – Stand up show “Mokre Glave”

Večeras će, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 18, a potom i u 20 časova, biti održan stand-up show “Mokre glave” crnogorskog komičara Andrije Dabanovića.

Stand-up show “Mokre glave” govori o Dabanovićevom odrastanju u Podgorici, burnom djetinjstvu, kockarskoj zavisnosti i odvikavanju od nje. To je priča o životnim usponima i strmoglavim padovima, karakternoj transformaciji i vaspitanju koje je na prvom mjestu podrazumijevalo zabranu izlaska mokre glave napolje, što je, navodno, predstavljalo preduslov za zdravo i bezbrižno djetinstvo. Kao nestašno dijete, roditelji su ga često kažnjavali, izazivajući u njemu revolt i buntovništvo. Danas, nakon toliko godina, Andrija se u svojoj predstavi iskreno prisjeća prošlosti bez dlake na jeziku. Međutim, zbog dinamičnosti i energičnosti koju pokazuje na sceni, uprkos želji, ipak ne uspijeva ispuniti dugogodišnji zahtjev svojih roditelja, te u jednom trenutku, spletom okolnosti, nastup započinje mokre glave.

Stand-up showom Andrije Dabanovića “Mokre glave”  završava se jubilarna – 30. manifestacija Decembarska umjetnička scena – DEUS, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × three =