DEUS – Koncert Merime Njegomir i Narodnog orkestra RTS-a

 

 

          Istaknuta vokalna umjetnica Merima Njegomir prirediće koncert u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016”, u neđelju, 18.decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu, sa početkom u 20 sati.

           Interpretatorka izvorne narodne muzike Merima Njegomir nastupiće uz pratnju Narodnog orkestra Radio televizije Srbije, a podgoričkoj publici predstaviće se pjesmama koje su obilježile decenije njene karijere.

           Merima Njegomir, interpretatorka narodnih, gradskih pjesama, romansi kao i komponovanih pjesama, odabranih sa mjerom i ukusom i baziranim na korijenima muzičkog-folklornog blaga, već godinama je prisutna na muzičkoj sceni. Sa podjednakim uspjehom i profesionalnošću izvodi različite muzičke žanrove. Njen neosporno snažan talenat, prožet velikom ljubavlju prema narodnoj pjesmi, rezultirao je izuzetnim interpretacijama kako studijskim tako i koncertnim. Tokom svoje bogate pjevačke karijere osvojila je brojne značajne nagrade. Za umjetnicu godine izabrana je 1993. i 1996. godine, a dobitnica je i estradne nagrade Srbije čime je stekla status estradnog umjetnika. Njeni solistički koncerti, a bilo ih je dosta, postajali su događaji o kojima se dugo pričalo. Na podijumima najprestižnijih koncertnih dvorana uz nju su muzicirali i pjevali veliki i renomirani orkestri i horovi. Urednica je narodne redakcije muzičke produkcije RTS-a.

          Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 5 eura, a za informacije i rezervaciju možete pozvati biletarnicu Crnogorskog narodnog pozorišta na broj 078 111 075.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − two =