Dijaspora – Aktivnosti predsjednika Zajednice Crnogoraca u Republici Albaniji“Povodom Vaskrsnjih praznika, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Republici Albaniji, gosp. Marinko Ćulafić u pratnji svoje supruge, g. Juliane, dočekan je danas od strane Mitropolita Elbasana Spata i Librazda, njegovog preosveštenstva, Episkop Andon Merdani, u njegovom sjedištu u Crkvi Svetog Nikole u Elbasanu.

Tokom razgovora, obe strane su uputile najbolje čestitke pravoslavnim vjernicima na ovom svetom danu, gdje život nadvladava smrt i dobro nad lošim. Dan Hristovog Vaskrsenja je dan koji nas  spaja.

Između ostalog ponovo je naglašeno na izvanredne odnose između naših dva naroda na zajedničkom integracionom putu ka Evropi.

Takođe je razgovarano i oko Manastira Svetog Vladimira, o njegovim potrebama kako bi Ovaj Manastir dostigao nekadašnji izgled i slavu, kao i na zajednički poduhvat koji trebamo da damo, da ovaj veoma važan vjerski, istorijski i kulturni objekat naših dva naroda, postane turistička atrakcija za sve narode Balkana i šire. Juče je predsjednik ZCGA bio prisutan na liturgiji, koju je služio Otac Irinej, povodom Vaskršnjih praznika u Manastiru Sveti Vladimir u Elbasanu”.