Dijaspora – Likovno stvaralaštvo Hajdane Zlatović

 

 

Hajdana Zlatović
Likovno stvaralaštvo

 

Hajdana je rođena i odrasla u primorskom Baru. Sredinom šezdesetih je diplomirala na Višoj pomorskoj školi a kasnije i na Ekonomskom fakultetu. Uvijek potpuno predana svojoj porodici i poslu ona se nakon 32 godine rada na vodećim i odgovornim pozicijama u Prekookeanskoj plovidbi Bar penzionisala sa mjesta savjetnika za finansije i konačno bila u mogućnosti da se potpuno posveti višedecenijskoj ljubavi prema likovnoj umjetnosti.

Po odlasku u Kanadu 1999. godine  završava trogodišnje studije slikarstava na priznatom “EMILY CARR UNIVERZITY OF ART + DESIGN” u Vankuveru gdje i sada živi i slika veći dio godine.

Hajdana slika u ulju, i akriliku ali joj je akvarel omiljen iako je ovo slikarska tehnika koja ne oprašta greške. U svom studiju ona povremeno organizuje slikarske radionice za male grupe kao uvod u ovaj uzbudljiv i nepredvidljiv medijum.

Hajdana je uspješno učestvovala u nizu grupnih i samostalnih izlozbi u Kanadi, USA, Hrvatskoj i Crnoj Gori a njena djela su u privatnim kolekcijama širom Evrope i Sjeverne Amerike.

Kontakt:

1 (604) 777-9194 ili 1 (604) 540-9194
e-mail: hajdana_zlatovic@hotmail.com

 

 Fotografije sa nedavno održanih samostalnih izložbi u Kanadi

 

U okviru projekta pod nazivom “Connecting Cultures”, pred punom salom italijanskog centra “Leonardo da Vinci”,  11. marta 2012. otvorena je u Viktoriji, glavnom gradu Britanske Kolumbije, Kanada, izložba akvarela Baranke Hajdane Zlatovic.
Umjetnica je pozvana od strane italijanske zajednice da se zainteresovanoj multietničkoj publici predstavi sa 24 nova djela iz opusa “Italian Inspirations”. Izložbu je otvorila Giovanna Greco, vicedirektorka centra “Leonardo da Vinci”, a događaj je uveličao nastup odličnog tenora Sunny Shamsa.

 

 

 U Italijanskom kulturnom centru u Vankuveru, 12. marta 2011. otvorena je izložba Hajdane Zlatović. Na otvaranju je govorio Vjeko Sager, poznati umjetnik, edukator i kustos. Zbog velikog interesovanja izložba je bila otvorena od 12. marta do 14. maja 2011.

 

 

Fotografije dijela radova iz bogate kolekcije Hajdane Zlatović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + 7 =