Dijaspora – Marinko Ćulafić razgovarao sa prefektom Okruga Elbasana


U četvrtak, 26. novembra 2020. godine, predśednik Zajednice Crnogoraca Albanije, sastao se sa prefektom Okruga Elbasana, gosp. Klevis Dzodzijem.

Klevis Dzodzi je upravo stupio na novu duznost pa je to bila prilika za čestitanje, ali i povod da se razgovara na razne teme. Bilo je priče o nezaobilaznoj temi ovih dana kao što je teška situacija sa korona virusom, kroz koju prolazimo svi zajedno, predśednik Zajednice Crnogoraca Albanije je informisao gosp. Klevisa o crnogorskom udruženju, sa  śedištem  u Elbasanu, kao i o aktivnostima koje je udruženje do sad organizovalo na promovisanju dobro susjedskih odnosa izmedju Crne Gore i Albanije. Sagovornici su istakli veoma vaznu ulogu Udruženja kao mosta saradnje izmedju nasih naroda. Posebno je istaknuta pomiriteljska ulogu Svetog Dukljanskog Kneza Vladimira koga prisvajaju svi narodi Balkana.

Ovaj sastanak je realizovan uoči praznika oslobodjenja Albanije od fašističkih okupatora, u kom su polozile svoje zivote hiljade partizana kako u Albanij, tako i u Crnoj Gori. Inače, tokom drugog svjetskog rata, iz porodice Marinka Ćulafića, polozili su svoje živote na oltar slobode 13 osoba, medju kojima i njegova tetka Polka od 15 godina. Na kraju sastanka Ćulafić se zahvalio gosp. Dzodziju  u ime Zajednice Crnogoraca i u svoje licno ime, na kontinuiranoj podrsci koju je pruzio poslednjih godina, sa pozicije zamnjenika predsjednika Opstine Elbasana. Prefekt je istakao da ce i u buduce  podrzati aktivnosti Zajednice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + twelve =