“Dječija mašta” u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu

 

CKPD Princeza Ksenija - logo

 
 

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, srijedu 11. septembra 2013. godine, održan je kulturno umjetnički program pod nazivom “Dječija mašta”.

Program je obuhvatio izložbu radova najmlađih polaznika likovne radionice Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija”, dodjelu diploma polaznicima radionice i dodjelu knjiga učesnicima literarnog konkursa “Njegoš u 200 riječi”.

 

11

1

2

 

Organizator likovne radionice Mirjana Stevović je posjetioce ovog kulturnog događaja upoznala sa ciljevima, načinom rada i ostvarenim rezultatima radionice, a zatim je uručila diplome i poklone svim polaznicima.

 

4

3

 

Na izložbi su prikazani radovi selektirani po temama: Crnogorska narodna nošnja, Zetsko kolo, Ćemer i džamadan, Crnogorska kapa, Manastiri i crkve u Crnoj Gori, Gusle moga đeda, Suton, Maslačak i Moja ulica.

 

10

12

13

 

Profesor književnosti Aleksandra Vučinić je uručila knjige nagrađenim učesnicima sa teritorije Vojvodine  na literarnom konkursu “Njegoš u 200 riječi”. Nagrađeni su dobili knjigu “Mladi Njegoš” autora Vojislava P. Nikčevića u izdanju Instituta za crnogorski jezik i književnost.

 

5

6

7

8

9

 

CKPD “Princeza Ksenija”
Lovćenac, 10.06.2013.