Dječija predstava “Misli zeleno” večeras u Tivtu


Pozorišna predstava ‘’MISLI ZELENO”, u koprodukciji Kraljevsko pozorište Zetski dom, NVO “Arlekin” Podgorica i CZK Prijestonice Cetinje, biće izvedena danas, 16. maja u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat sa početkom u 18.00h.

”Misli zeleno” je predstava sa ekološkom tematikom, namijenjena đeci, koju je po tekstu Jovana Boškovića režirala Dušanka Belada, a igraju Jovana Brnović, Mirjana Spaić i Milo Perović.

Inicijative koje promovišu ekologiju i očuvanje životne sredine su uvijek bile visoko na listi prioriteta. Posebno kada su usmjerene na najmlađe, jer su to generacije koje će izrasti u buduće čuvare planete. Edukacija o zaštiti okoline pomaže im da razumiju zašto je važno recikliranje, štednja energije i vode, te smanjenje otpada. Drugim riječima, da počnu da misle zeleno. Pčele, glavni junaci predstave, najbolji su podśetnik da je svaka akcija, ma koliko mala, važna za stvaranje održivije budućnosti za sve. 

Producentkinje Ivona Čović Jaćimović i Jelena Lela Milošević, scenografiju radila Nela Darmanović Mahmutović, muziku Frenki Bogićević dok je za scenski pokret i koreografija bila zadužena Marija Boljević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 11 =