Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja Crnogorskog narodnog pozorišta


U Crnogorskom narodnom pozorištu obilježen je Dan Crnogorskog narodnog pozorišta i uručene su nagrade i priznanja zaposlenima i saradnicima CNP-a za najbolje rezultate postignute u 2022. godini.

Na prijedlog direktora, Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta donio je odluku da godišnju nagradu za izuzetne umjetničke rezultate u 2022. godini dobiju glumci: Nikola Perišić za ulogu u predstavi “Bladi Mun”, Sanja Vujisić za uloge u predstavama “Bladi Mun” i “Djeca sunca””, i Lazar Dragojević, za uloge u predstavama “Djeca sunca” i “Pokojnik”, Stevan Vuković za uloge u predstavama “Bladi Mun” i “Pokojnik”,  i Lara Dragović za ulogu u predstavi “Djeca sunca”.

Za rezultate postignute u produkciji, organizacionom, administrativnom i tehničkom sektoru, godišnje nagrade za 2022. godinu dobili su: Nela Otašević, izvršna producentkinja, Milica Sekulović, suflerka, Miomir Malović, dizajner svjetla, Dragica Filipović, garderoberka, Milan Ivanović, majstor tona, Ivana Matović, administrativno-pravni tehničar, Sanja Marinović, organizator prodaje, Nada Siništaj, blagajnik knjigovođa, Miloš Mijović, zaštitar i Rajko Ivanović, zaštitar.

Status počasnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta je visoko priznanje koje se ukazuje nosiocima najviših esnafskih i društvenih priznanja koji su svojim vanrednim rezultatima doprinijeli usponu CNP-a i usponu kulture u Crnoj Gori. Status počasnog člana stiču najistaknutiji članovi CNP-a, kao i istaknuti stvaraoci i saradnici Pozorišta za značajan rad i rezultate rada postignute u oblasti kulture a koji su od značaja za pozorišnu djelatnost.  Ove godine status počasnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta stekao je Branislav Mićunović, reditelj i dugogodišnji upravnik CNP-a.

Uručena je i nagrada za najbolji savremeni domaći dramski tekst. Žiri u sastavu: predsjednici žirija Vida Ognjenović, dramaturškinja i rediteljka, Budimir Dubak, pisac i Stefan Bošković, pisac donio je odluku da je najbolja drama na konkursu CNP-a za savremeni domaći dramski tekst drama „Admiral” autorke Tijane Rakočević. Autorki je nagradu uručilla Milenu Mijović Durutović, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštva u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore.

Zahvalnica Crnogorskog narodnog pozorišta koja se dodjeljuje pojedincima ili pravnim licima koji su svojim saradničkim angažmanom doprinijeli afirmaciji CNP-a, dodijeljena je doktoru Milici Miljanić, izvršnoj direktorici hotela „Aurel“ sa kojim CNP sarađuje već duži niz godina.

Nakon svečane dodjele nagrada, u Press Sali CNP-a otvorena je izložba likovnih radova Smiljane Rakočević i Srđana Kile Milića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five − two =