Dramski studio Prazan prostor – Pozorišna predstava Sobe


U Dramskom studiju Prazan prostor 22. i 23.  aprila izvodi se pozorišna predstava Sobe. Autorski tim čine reditelj Mirko Radonjić, pisac Ilija Đurović i  producentkinja Marija Backović, dok su u glumačkoj postavi Aleksandar Gavranić, Slaviša Grubiša, Stevan Vuković i Pavle Prelević.


Sobe su rijedak pozitivan primjer nezavisne pozorišne produkcije u Crnoj Gori. Naime predstava je nastala u nepozorišnim uslovima bez značajne finansijske podrške ali se izvodi kontinuirano od 2018. godine i ima svoju publiku.

Sobe su izvođene u sklopu OFF selekcije Bijenala Crnogorskog teatra, u takmičarskom program FIAT festivala kada su Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević ravnopravno nagrađeni za najbolju mušku ulogu, kao dio Festivala praznog prostora, a predstava je imala i ciljana igranja za LGBTI zajednicu u sklopu projekta Izvan četiri zida.


Ovu predstavu od nastanka prate razne spekulacije od toga da je skandalozna do  toga da neki klinci eksperimentišu po podgoričkim podrumima. Zanimljivo je da i pored pozitivnih kritika i mnoštva zadovoljnih gledateljki i gledalaca još uvijek nije napustila Podgoricu, odnosno Staru Varoš.

Postavlja se pitanje da li su sve ostale opštine u Crnoj Gori previše konzervativne ili je ova priča isuviše lokalna?

Teme kojima se bavi ova predstava su naše, sveprisutne i apsolutno aktuelne. Neke replike odzvanjaju snažnije nego 2018.g. kada je tekst nastajao.

Ekipa predstave izjavljuje da je to pozorište koje ih uzbuđuje, o kom sanjaju, kojim žele da se bave i koje rado dijele sa publikom.

U 38m2, 4 glumca, 25 osoba i isječak života ili cijeli život, nismo više ni sigurni.

Zainteresovani da provedu kvalitetnih i uzbudljivih 120 min u  srcu Stare Varoši mogu rezervisati karte putem FB stranice dramskog studija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − ten =