Dramski studio Prazan prostor – Predstava Majka Zemlja


U petak, 16. maja Dramski studio Prazan prostor izvešće predstavu Majka Zemlja. Predstava se izvodi u Kolektoru sa početkom u 20.00h. Karte se mogu rezervisati putem IG i FB stranice DS Prazan prostor. Broj mjesta je ograničen. 

Nastanak ove predstave inspirisan je životom i djelom anarhistkinje, političke aktivistkinje i spisateljice Eme Goldman. 

Autorski tim čine rediteljka Minja Novaković, dramaturškinja Milana Matejić, kostimografkinja Mia Đurović i autori muzike Pavle Prelević i Ilija Gajević. 

Riječ je o prvoj profesionalnoj predstavi rediteljsko-dramaturškog tima koji se odlučio za jedinstvenu esejsko-scensku formu  sa izuzetnim akcentom na pokret i muziku. 

Postavljajući pitanje značaja feminizma u Crnoj Gori autorke brutalno i potresno upiru prstom u svakog od nas pojedinačno pozivajući nas na sopstvenu odgovornost. 

Sjajan izvođački trio čine Maja Čampar, Jelena Đukić i Jelena Laban koje sirovim prisustvom, energijom i upućenošću vuku gledaoce u utrobu Majke Zemlje. 

Produkcijom ove predstave Dramski studio Prazan prostor nastavlja da se potvrđuje kao epicentar nezavisne pozorišne scene u crnoj Gori, ali i kao otvoren prostor za mlade autorske i izvođačke ekipe koje žele da istinski opipavaju pozorišni puls. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + nineteen =