Druga rockstrikcija postavila nove standarde


Drugo izdanje Rockstrikcije, na kome su nastupili Bjesovi i Vrpca, sinoć je premašilo sva očekivanja publike. Prostor Kolektora je bio pun do posljednjeg mjesta, a svi koji su bili na događaju će zasigurno dugo pamtiti nezapamćeno vrelu noć u hladnoj Podgorici.

Fenomenalan odabir gramofonskih ploča FM Mirde je zagrijao već spremnu publiku željnu rokenrola, nakon čega je podgorička Vrpca, iako u oslabljenom sastavu, napravila pravi spektakl. Naime, par sati prije početka koncerta, Miloš Pejović, gitarista Vrpce je morao da otkaže nastup zbog zdravstvene situacije. Ali, po nastupu koji su priredili, nije se moglo zaključiti da im nedostaje gitarista jer je Dino Kapetanović, frontmen Autogenog treninga, najavljen kao gost na četiri numere, uspio da odsvira kompletan nastup. Bez ikakvog dodatnog uvježbavanja sa ekipom, dok je FM Mirda puštao pažljivo odabranu selekciju rokenrol hitova, vrsni gitarista je pregledao ostatak repertoara, uletio u vatru na sceni i ponovo izdominirao u Kolektoru! A to je bio samo početak noći za pamćenje.

„Ja sam prezadovoljan, s obzirom na okolnosti. Mi smo bili uskraćeni za Miloša, koji je mastermind Vrpce, i čiji lični pečat daje specifičnost našem zvuku, ali naš veliki prijatelj i kolega Dino je hrabro uzeo na sebe još 5-6 stvari koje inicijalno nije trebalo da svira. Tako smo uspjeli da izvedemo kompletan nastup i vjerujem da smo opravdali očekivanja publike.“ – kazao je fontmen Vrpce, Braco Subotić nakon nastupa.

Izlazak legendarnih Bjesova na binu, već dobro zagrijana publika je ispratila vrištanjem i ovacijama, a već sa prvim taktovima bend je nedvosmisleno obećao svirku za pamćenje. I tako je i bilo.Kad su Bjesovi krenuli sa ”Ime” u publici je nastao lom – horsko pjevanje, skakanje, šutka… Podgorička publika je prevazišla samu sebe. Kako su pjesme odmicale, temperatura u ledenom Kolektoru je dostizala usijanje. Uslijedile su pjesme: ”Čak i da mogu”, ”Kiša”, ”Bolje ti” i ”Divna je noć”, razmjena energije je bila nevjerovatna, Bjesovi su nemilosrdno pržili a publika euforično pjevala svaku riječ sa Zoranom Marinkovićem. Gotovo tri sata energične svirke podiglo je publiku u doslovnom smislu riječi, pa se iz nekoliko puta moglo vidjeti „surfovanje gomilom“ kao kruna izuzetne atmosfere, neočekivane za podgoričku scenu.

Nakon fantastičnog prvog izdanja Rockstrikcije na kome su nastupi Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga oduševili publiku, druga Rockstrikcija je definitivno postavila nove standarde kada je u pitanju rokenrol u Crnoj Gori. Organizatori Festivala kulture Zabjelo riješeni su da vrate pomalo zanemarenu alternativnu scenu u Crnu Goru na velika vrata, te su sinoć ekskluzivno za publiku Rockstrikcije najavili da će se ovogodišnje izdanje Festivala kulture Zabjelo održati 9. i 10. juna.

Događaj su podržali: Tuborg, Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport, Hotel CUE, Big Energy, Kladionice LOB i Pašterija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + 12 =