Duo Brajović – Nikčević na bARS-u


U sklopu programa posvećenog barskim stvaraocima (bARS) večeras će na Ljetopisu, u Dvorcu kralja Nikole sa početkom u 22h, nastupiti duo Bojana Brajović (gitara) i Boris Nikčević (flauta).

Gitaristkinja i flautista sarađuju i nastupaju kao duo od 2011. godine. Imali su veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji. Tokom 2013. godine su, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali nesvakidašnji projekat  „Turneja po Crnoj Gori“, kada su za tri mjeseca održali koncerte u jedanaest crnogorskih gradova. Nastupili su u Istorijskom muzeju Kremlja u Moskvi, u čast obilježavanja decenije crnogorske nezavisnosti.

Članovi su ansambla „Clazz quintet“, osnovanog da izvodi prevashodno djela francuskog kompozitora Kloda Bulinga.

Neobičnu sintezu klasične i džez muzike, koju Buling njeguje u svojim djelima, čula je i publika na nekoliko džez festivala u Crnoj Gori, a regionalnom turnejom „Koncerti bez granica“ predstavili su se publici u Beogradu, Tirani, Ljubljani i Sarajevu. Sa velikim uspjehom su nastupili na velikoj sceni CNP-a, u Podgorici 2019. godine, kao i 2020, u okviru festivala „Dani gitare“. 

Bojana i Boris se, pažljivim odabirom repertoara originalno pisanim za duo gitara – flauta, trude da ovaj, na prvi pogled neobični spoj instrumenata, približe širokom auditorijumu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 11 =