Dvojezični roman Aleksandre Skvarte predstavljen u Lovćencu


Predstavljanje romana „Pričaj mi o njemu”, italijanske spisateljice Aleksandre Skvarte, održano je u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. Djelo je nastalo u saradnji crnogorskih udruženja „Krstaš“ iz Lovćenca i „Kraljica Jelena” iz Peruđe i objavljeno je dvojezično, na crnogorskom i italijanskom jeziku.

Govorio je urednik izdanja, publicista Nenad Stevović, dok su se putem video linka publici opbratile autorka Aleksandra Skvarta i predsjednica udruženja „Kraljica Jelena” Danijela Đurđević. Program je moderirala, i čitala odabrane odlomke, Jana Krivokapić.

Riječ je o istinitoj porodičnoj priči prožetoj u ratnim danima Drugog svjetskog rata. Knjiga je satkana iskrenošću, dubokom emocijom i sjećanjem, i kako je rečeno, doprinosi jačanju veza i prijateljstva između crnogorskog i italijanskog naroda i njihovih kultura.

U muzičkom dijelu programa pjevačka grupa Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” iz Lovćenca izvela je italijansku partizansku pjesmu „Bela ćao” (Bella ciao).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − four =