Faruk Međedović – Roman “Posljednji sotonin krik” na njemačkom jeziku


BILJEŠKA O AUTORU

Međedović Faruk je rođen u Bijelom Polju, 1957 godine. Studije pravnih nauka je završio na sarajevskom  Pravnom Fakultetu. Nakon diplomiranja, izvjesno vrijeme je obavljao poslove pravnog referenta, u sveznoj upravi carina u Beogradu. Početkom devedesetih godina, prošloga vijeka, u rodnom Bijelom Polju, kao osnivač i direktor kulturnog centra “Avdo Međedović – Milman Parry”, bio je ujedno i organizator internacionalnih    književnih susreta “Avdo Međedović”. U, isto vrijeme, bio je predsjednik ogranka Federalističkog zelenaškog pokreta za Bijelo Polje. Od 1997. godine, živi i radi u saveznoj njemačkoj pokrajini Bremen. Angažovan je u saveznom odjelu za strance. 

Prozu, eseje i poeziju, objavljivao je do sada, na njemačkom, kao i u “Avliji”, u Crnoj Gori i u zagrebačkom Beharu. Na njemačkom jeziku objavljen je roman pod naslovom “Der Letzte Schrei Satans” u prijevodu na crnogorski “Poslednji Krik Sotone”. Za par mjeseci izdavač iz Londona “Olympia Publisher” će na engleskom objaviti njegov novi roman “Opasna igra s Homerom”.


O ROMANU

“Posljednji sotonin krik” je roman Faruka Međedovića. Priča govori o maloj Peruanki koja prati svoju majku na putovanju u nekadašnji raj u Andama. Nakon nekoliko godina, majka priča djevojčici o božanskim vizijama, ulasku u raj i konačnom uništenju zla na tom putu.

Radnja dobiva neočekivani obrat kada četiri mlada studenta umjetničke akademije stoje ispred bremenske katedrale, a ljudi iz različitih kultura i nacija okupljaju se oko njih kako bi promatrali čuda koja ljudski um ne može razumjeti. Tko su ovo četvero mladih? Što ih je okupilo u Bremenu? I kako su njihova čuda povezana s vizijama jednostavne Peruanke u Andama?

Faruk Međedović u svom romanu “Posljednji sotonin krik” opisuje nadnaravne događaje. Misija četvorice studenata tek predstoji, a oni su tek na početku svoje svete zadaće. U narednim romanima autor će im dodijeliti nove uloge i otvoriti nove perspektive.

Faruk Međedović, pravnik, esejist, novinar i kolumnist, rođen je 1957. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Potječe iz književne obitelji i rođak je Avde Međedovića, kojeg je harvardski profesor Milman Parry 1934. opisao kao “jugoslavenskog Homera”

U svojem romanu “Posljednji krik sotone”, Faruk Međedović pokazuje jedinstven stil pisanja. Evo nekih aspekata koji karakteriziraju njegov stil:

Fantastika i magija: Međedovićev roman karakterizira bogat fantastični svijet i magični elementi. Vodi čitatelje u nadrealne svjetove u kojima je nadnaravno sveprisutno.

Figurativni jezik: Njegov stil pisanja je figurativan i poetičan. On koristi živopisne opise kako bi oživio atmosferu i likove.

Složenost i dubina: Međedovićeva pripovijedanja u romnu  često su složena i duboka. Istražuje teme kao što su identitet, sudbina, ljubav i prevladavanje prepreka.

Napetost i obrati: Njegov roman “Poslednji krik Sotone” pun  je neočekivanih obrata i tajni.

Utjecaji iz mitologije: Međedović crpi različite mitološke izvore i vješto ih utka u svoj romn. Ovo stvara jedinstvenu mješavinu stvarnosti i fantazije.

Sve u svemu, stil pisanja Faruka Međedovića karakterizira njegova originalnost, ljubav prema fantastičnom i sposobnost da čitatelja odvede u čudne svjetove. Njegovi su radovi zadivljujući i inspirativni kako za tinejdžere tako i za odrasle.

Citati su uzeti iz sledećih medija:

bundesamt-magische-wesen.de

forum.nox.to

lovelybooks.de

amazon.de

weltbild.de

shop.falter.at

https://www.kopp-verlag.de/Der-letzte-Schrei-Satans.htm?websale8=kopp-verlag.01-aa&pi=BA8A6460

https://bundesamt-magische-wesen.de/author/faruk-meedovi/

i mnogi drugi izvori.


KOMPLETAN ROMAN MOŽETE PROČITATI,
AKO KLIKNETE NA NASLOVNU STRANU

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =