Februarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta


U okviru februarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene predstave:, “Jerma” Sajmona Stouna u režiji i adaptaciji Ane Tomović, “Djeca sunca” Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić, “Bladi Mun”  Ane Đorđević, “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića i “Pokojnik” Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina na Velikoj sceni, kao i “Proces” Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade, “Policajci” Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića, mondrama Slavka Kalezića “Soulfood” i monodrama Jovane Todorović “Zlostavljanje” na Sceni Studio.

Predstava“Bladi Mun”  Ane Đorđević će 10. februara biti izvedena u Centru za kulturu Danilovgrad, a predstava “Pokojnik” Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina u koprodukciji CNP-a i Centra za kulturu Tivat će biti izvedena 21. februara u Centru za kulturu Berane. Crnogorsko narodno pozorište će u februaru gostovati i u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” sa predstavom “Proces” Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade.

Beogradsko dramsko pozorište dolazi sa predstavom “Let iznad kukavičijeg gnijezda” koju je po tekstu Kena Kizija i Dejla Vasermana režirao Žanko Tomić, a koja je na repertoaru 11. i 12. februara u 20 sati na Velikoj sceni. Zbog velikog interesovanja publike ulaznice za “Let iznad kukavičjeg gnezda” nije moguće rezervisati unaprijed, dostupne su jedino na biletarnici pozorišta.

Nišićko pozorište gostuje u CNP-u sa monodramom “Kralj magnovenja” po tekstu “Dnevnik jednog ludaka” N.V.Gogolja i “Zvjezdani dnevnici Iona Tihog” S. Lema, u izvođenju Nikole Vasiljevića.

U okviru filmskog programa Crnogorskog narodnog pozorišta pod nazivom “Novi val crnogorskog filma” biće prikazana dva filmska ostvarenja. “Posljednje poglavlje” u režiji Nemanje Bečanovića biće prikazan 21. februara, a “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” Nikole Vukčevića 22. februara u 20 sati na Sceni Studio.

Ulaznice za sve programe, osim za predstavu “Let iznad kukavičjeg gnezda” se mogu rezervisati na web sajtu pozorišta www.cnp.me ili na biletarnici, pozivom na broj 020/274-009.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + 8 =