Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2023


FESTIVAL MEDITERANSKOG TEATRA PURGATORIJE 2023.
SVEČANO OTVARANJE FESTIVALA

Ljetnja pozornica Centra za kulturu Tivat
Srijeda, 21.06.2023. g. u 21:30h.
Pozorište na Terazijama – Beograd 
Mjuzikl “FLASHDANCE”
Reditelj: Vladan Đurković

U glavnim ulogama: Mina Nenadović, Slaven Došlo, Mitra Mladenović, Bojana Račić, Teodora Tomašev, Tatjana Tanja Bošković, Miroljub Turajlija i brojni drugi.

“U središtu radnje mjuzikla “Fleš dens” jeste ambiciozna Aleks Ovens, đevojka koja danju teško radi u čeličani zajedno sa brojnim prijateljima, dok noću nastupa u lokalnom baru izvodeći svoje neobične plesne numere.

Zaplet počinje kada se u fabrici pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli, koji se zaljubljuje u Aleks, radnicu fabrike njegovih roditelja. Za to vrijeme njena najbolja prijateljica Glorija podstiče Aleks da smogne snage i ostvari svoj san i prijavi se za audiciju za uglednu akademiju Šipli.

Nespretnim potezima bogatog mladića i sina uticajnih roditelja, Nik ugrožava njenu želju za samostalnošću i uspjehom na svoj način, dok će otpuštanje njenih prijatlje s posla, kao i sve češće nastupanje đevojaka iz finog Harijevog bara u klubu sumnjive reputacije zbog krize, ovu ljubavnu priču osjenčiti tamnijom bojom.

Većina asocijacija na mjuzikl “Fleš dens” uglavnom su vezane za muzičke numere poput “I Love Rock ‘n’ Roll“, „Gloria“, „Maniac“, „What a Feeling”… kao i plesnih numera, jednog od gradivnih materijala ovog mjuzila.”


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − 4 =