Festival mladih umjetnika u Podgorici od 23. do 25. februara


Prvo izdanje regionalnog Festivala mladih umjetnika održaće se od 23. do 25. februara u Vojnom hangaru u Zagoriču u Podgorici, u produkciji Udruženja mladih umjetnika Crne Gore. 

Prvog dana 23. februara nas očekuje predstava ,,Psihoza u 4.48h” mladog reditelja Nemanje Mijovića, koja će se zbog velikog interesovanja održati i u subotu 24. februara. Predstava obradjuje bitnu temu sa kojom ćemo otvoriti festival – pitanje suicida. Sami koncept predstave je osmišljen tako da barem tokom trajanja budemo prisutni, jedni sa drugima.

Nakon predstave očekujemo Lada Rei sa ‘’live electronics” nastupum i Anu Rs, koja dominira evropskom scenom elektronske tehno muzike. Odmah nakon njenog nastupa u 2 sata posle ponoći koncert će održati Crnogorski orkestar mladih.

Drugog dana festivala pośetioci će imati priliku da gledaju koreodramu ,,Vrpca’’ autorke i glumice Aleksandre Arizanović, iz Beograda. Aleksandra i Jelica Arizanović dolaze da u Podgorici, kako kažu, svojom koreodramom sa nama proslave ljubav i život.

Mladi kreativni momci i njihov bend ,,Petrikor’’ iz Podgorice, nudi svom gradu dio rok zvuka koji će krasiti drugu festivalsku noć. A zatim još jedno pojačanje iz Podgorice stiže od benda ,,Pojačano prisustvo’’. Takodje, tu su i prvi headlineri subotnje noći muzička grupa Kanda, Kondža i Nebojša i Turbo Trans Turisti koji nam dolaze iz Beograda.

Vrlo važna informacija je da će se organizovati besplatan prevoz iz Nikšića i Bara. Ulaz na festival je besplatan, a sve informacije možete dobiti na zvaničnim stranicama Festivala mladih umjetnika.

Zahvaljujemo i sponzorima festivala koji su: Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Erotic shop Adam i Eva, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grad i Okov. 

PR festivala “Angelo”

Festival mladih umjetnika je regionalna manifestacija, razonodnog i raznorodnog karaktera. Manifestacija kao da se desava sama i nema unaprijed isplaniranu perspektivu. Želja nam je da se vratimo prostom zabavljanju, a festival predstavlja jedan širi poligon za igranje u kojem je sve dozvoljeno.

Moj vrlo skromni doprinos tome jeste koncert Crnogorskog orkestra mladih koji će biti održan nakon tehno talasa, oko 02h izjutra. Izvešćemo kompoziciju Max Richtera – Četiri godišnja doba, koja je savremena obrada Vivaldijevih godišnjih doba, skrojena po mjeri savremenog muzičkog ukusa. 

Ovo je pokušaj da se klasična – umjetnička muzika oživi, i postane dio uobičajenog života, a da ne izgubi ništa od svoje suštine, već naprotiv, da odbaci višak kako bi zajedno došli do njene osnovne vrijednosti. Ovakav program je namijenjen svima tako da pozivam publiku, a naročito mlađu generaciju željnu dobrog provoda, da dodje u petak 23. i 24. februara u Vojni hangar u Zagoriču.

Igor Pejović, violinista i predśednik Udruženja mladih umjetnika Crne Gore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 2 =