Film ”ŠEJLA” u Bijelom Polju u susret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama


U susret 25. novembru – Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, a sa ciljem podizanja nivoa svijesti javnosti o nasilju nad  ženama i djevojčicama, i nasilju opšte kao velikom društvenom problemu, JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo” u saradnji sa NVU ”Arlekin” iz Podgorice, organizuje projekciju dokumentarnog filma ”ŠEJLA”, autora Velibora Čovića, koja će biti održana u petak, 10. novembra, u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu, s početkom u 18 sati.

Ulaz je besplatan! 

DOĐITE DA PODRŽITE BORBU PROTIV NASILJA!

Film “Šejla” namjenski je pravljen kao najjače medijsko sredstvo, da utiče na svijest mladih, na buđenje svijesti kod adolescenata, kako bi smanjili do sada nezabilježeno vršnjačko nasilje kao i nasilje nad ženama i djevojčicama. Film Šejla šalje poruku, DA SE VIŠE NIKOME NIKADA NE PONOVI! Stop nasilju nad našim ženama, majkama i ćerkama! 

Priča o Šejli Bakiji, tragično stradaloj djevojci, postala je sinonim građanskog otpora prema nasilništvu nad ženama, kada je prije nešto više od godinu dana, sa trgova crnogorskih gradova hiljade građana poručilo – DOSTA VIŠE! 

Film “Šejla” je podržan od strane Evropske unije čija je premijera upriličena u Evropskoj kući, na kojoj je svojim prisustvom na projekciji filma i učešćem u panel diskusiji i značaju ove teme, doprinijela i šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =