„Conekt, bolan, conekt”

 

CONEKT, BOLAN, CONEKT”

Komedija Kolašinskog amaterskog pozorišta

oduševila Zvorničane

 

Komedija “Conekt, bolan, conekt”, čiji tekst i režiju potpisuje poznati crnogorski karikaturista Darko DRLJEVIĆ, izvedena je u Domu omladine u Zvorniku. Oduševljena publika gromoglasnim smijehom i frenetičnim aplauzima propratila je čitav tok predstave, a na kraju glumci su doživjeli prave ovacije.

U glumačkoj ekipi nastupili su: MirašĐORĐIJE TATIĆ, MilutinZORAN RAKOČEVIĆ i MilevaIVA SIMONOVIĆ.

Ovo amatersko pozorište /KLAP/ je dvostruki pobjednik na Festivalu amaterskih pozorišta u Bijelom Polju. Inače, predstava ,,Conekt, bolan conekt ” je do sada igrana 14 puta, izmedju ostalog u Zagrebu i Splitu.

 


 

U predstavi se na duhovit i ironičan način “govori” o „sudaru“ neukog seoskog čovjeka sa modernom tehnologijom. Glavni lik u drami – Miraš, prodaje kravu da bi kupio kompjuter. To kod njegove majke, koja i dalje prema svom „čedu“ ima odnos kao prema nejakom djetetu, izaziva oduševljenje, dok kod zadrtog i neraspoloženog oca, izaziva neraspoloženje.

Predstava je bazirana na Miraševom otkrivanju svih „čuda“ koje donosi kompjuter; u jednom dijelu predstave, čak počinje i da četuje sa ženskim svijetom, što predstavlja najkomičnije momente komedije. Njegova majka odobrava postupke, otac ga izvrgava ruglu, sve dok Miraš i sam ne shvati da treba da se vrati svome stadu.