1.DAN FIAT-a poneđeljak 9.9.2019Festival internacionalnog alternativnog teatra će večeras u 20 časova, u okviru FIAT FOKUSA, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, svečano otvoriti prva od dvije italijanske predstave „Ljudska sramota“ u produkciji „#Reteteatro41 i Matera-Basilicata 2019, evropska prijestonica kulture“. Kreaciju i dramaturgiju potpisuju Silvija Gribaudi i Mateo Maffesanti. Saradnik na tekstu je Jeton Neziraj, savjetnik koreografa Sharon Fridman, tehnički direktor i majstor svjetla Angelo Piccinni, a koordinator projekta Franco Ungaro.  Stvaranju predstave doprinijeli su i Mattia Giordano, Antonella Iallorenzi, Maria Grazia Nazzi, Simona Spirovska i Emma Tashiro, a realizuje se u saradnji sa EU JAPAN FEST JAPAN COMMITTEE.

Predstava „Ljudska sramota“ propituje koliko je različitih vidova ljudske sramote i koje su potencijalne poetske vizije tamo gdje se sramota pretvara u ljepotu: SRAMOTA TIJELA / SRAMOTA DRUGIH / SRAMOTA PORODICE / SRAMOTA NEUSPJEHA / SRAMOTA SEKSA / SRAMOTA RAZLIČITOSTI / SRAMOTA…

U okviru pratećeg likovnog programa FIAT-a, u dvorištu i Kuslevovoj kući, od 9 – 17. septembra biće otvorena i izložba slika Nikole Kovačevića „Fragmenti“, dok će u Pećini Kuslevove kuće svoju vizuelno-zvučnu instalaciju „Europa“ predstaviti umjetnica Biljana Mišić.

FIAT, iz godine u godinu, postaje prepoznatljiv i po bogatom i eklektičnom muzičkom programu, tako da će prvu festivalsku noć uveličati i koncert poznatog crnogorskog benda „Gospoda Glembajevi“. Večerašnjim koncertom, koji će početi u 22 časa u dvorištu Kuslevove kuće, bend će upravo proslaviti tri decenije postojanja. Nakon koncerta nastupiće DJ RADIO GLAVA koji će nas provesti kroz žanrove soula, diska, fanka, hausa.

Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Ne zaboravite da posjetite i naše profile na društvenim mrežama, a za detaljne informacije tu je svakako i naša web stranica www.fiat-montenegro.org