100.000 eura donacija Universal Capital banke Gradskom pozorištu Podgorica

Podgorica, 12.03.2019. godine

Predstavnici Gradskog pozorišta i Universal Capital banke potpisali su danas četvorogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu. Ova banka će u pomenutom periodu za Gradsko pozorište izdvojiti 100.000 eura.

Sredstva, koja će na godišnjem nivou iznositi 25.000, biće namijenjena daljem razvoju i unaprjedjenju umjetničkog programa  Gradskog pozorišta, kao jedne od  najznačajnijih institucija kulture Glavnog grada.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su direktorica Gradskog pozorišta mr Nela Savković-Vukčević i glavni izvršni direktor Universal Capital banke Miloš Pavlović.

– Sporazum pokazuje visok odnos prema društvenim aktivnostima i odnos Universal banke prema kulturi, za koju svi znamo koliko je značajna za uzdizanje svijesti svakog čovjeka. Gradsko pozorište je veoma značajno za kulturni identitet i Podgorice i Crne Gore, a da bi nastavilo da unapređuje svoje aktivnosti, veoma su značajne podrške kao što je upravo ova koju smo dobili od Universal banke – istakla je između ostalog, direktorica Gradskog pozorišta mr Nela Savković-Vukčević.

Universal Capital banka ovim primjerom pokazala je posvećenost razvoju kulture, u korist pozorišne igre u ovom slučaju, što je dobar pokazatelj društveno odgovorne kompanije i jedan od najboljih načina na koji akteri biznis sektora mogu da unaprijede rad umjetničkih institucija, ali i cjelokupne kulturne scene Glavnog grada i Crne Gore.

-Kao društveno odgovorna banka prepoznajemo značaj ove institucije za Podgoricu, ali i za društvo u Crnoj Gori u cjelini, posebno u vremenu kada se sve vrijednosti unižavaju – naglasio je između ostalog  glavni izvršni direktor Universal Capital banke Miloš Pavlović.