Izložba slika Slobodana Lončarevića

 

20.09.2011.
Podgorica, Perjanički dom, 20h.

 

Izložba slika
Slobodana Lončarevića

 

U utorak, 20.septembra sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu biće otvorena izložba slika Slobodana Lončarevića.

Slobodan Lončarević je rođen 1960. godine u Titogradu. Živi i radi u Podgorici. Od 1994. izlagao je na samostalnim izložbama u Podgorici, Petrovcu, Kotoru, Perastu, Danilovgradu, Igalu i Pljevljima.

U tekstu za katalog izložbe istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković je, između ostalog, zapisala: „Stvaralaštvo umjetnika, koji su van svojih profesionalnih opredjeljenja u likovnoj umjetnosti našli smisaoni aspekt vlastitog bitka, predstavlja kreativni čin kojim se njihovi unutrašnji prostori projektuju u kompleksne sfere vizuelnih senzacija… Njima pripada
crnogorski slikar, autodidakta, Slobodan Lončarević, koji je kroz samosvojan kreativni čin projektovao svoje unutrašnje impulse u kompleksne sfere vizuelnih senzacija… Povezivanjem realnog i imaginarnog, vizuelnog i fantastičnog, pomjeranjem planova i superponiranjem raznorodnih figuralnih elemenata realizovane su kompozicije nadrealne konotacije….“.

Na izložbi u u Perjaničkom domu Lončarević će se predstaviti slikama rađenim u kombinovanoj tehnici.

Izložbu će otvoriti Džoni Hodžić, glumac.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O AUTORU I
NJEGOVOM STVARALAŠTVU KLIKNITE NA LINK