13.jul u srcima Bjelopavlića – PROSLAVA UZ KIC POP HOR


Antifašističkim pjesmama, ljubavlju i pozitivnim emocijama, KIC pop hor je sinoć, na prepunom glavnom trgu Danilovgrada zvanice, publiku i goste podigao na noge!

              Raspjevano, iskreno i posebno veče, u svom prepoznatljivom emotivnom stilu, KIC pop hor je na svom 55. koncertu na poziv Opštine Danilovgrad, priredio prvu zvaničnu proslavu Dana državnosti Crne Gore, odnosno obilježavnje 80-godišnjice jednog od najsvjetlijih datuma duge, slobodarske, antifašističke istorije države Crne Gore – 13. jula! Hor je nastupio pred predsjednicom Opštine Danilovgrad Zoricom Kovačević, odbornicima skupštine i drugim zvaničnicima Danilovgrada, čelnicima državnih i brojnih gradskih organizacija UBNOR-a i antifašista, brojnim građanima, punog srca, gromkih glasova uz predivnu energiju koja se širila Trgom 9.novembar, spektakularni koncert KIC pop hora, bio je proslava ljubavi, prijateljstva, u slavu slobodarstva i ideja koje vječno žive.

               Oduševljenim usklicima i dugim ovacijama publika je pozdravila svaku od izvedbi, a nijesu se se štedjeli dlanovi za numere koje je publika svih generacija glasa pjevala sa horom. Tako su se trgom sinoć orile: Bella ciao, Konjuh planinom, Uz maršala Tita, Bilećanka, Odiseja, Računajte na nas, Kaćuša, Druže Tito mi ti se kunemo, Komandant Sava, Teče Tara, Odiseja, i dr. Koncert je završen opštenarodnim veseljem gdje je više stotina okupljenih antifašista na trgu pjevalo, igralo uz pjesmu “Kraj Sutjeske hladne vode”, koja je izvedena u drugom bisu. Sjajnoj atmosferi, osim hora pod dirigentskom palicom prof. Petre Ivanović doprinijeli su i solisti hora: Slavica Dragović, Olivera Ivanović, Slobodanka Seka Martinović, Nadežda Sredanović, Edina Bulić, Haris Alivodić, Dragan Radulović, kao i sjajne gošće večeri: Milica Vojinović, Milica Milović i Tamara Pavićević.

                Ovaj veličanstveni datum u crnogorskoj istoriji, sa razlogom je u Opštini Danilovgrad proslavljen uz KIC pop hor, jer je njihov projekat “Bez dileme – antifašizam” dobio prije tri godine Povelju Saveza udženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi.

                Istaknimo i brojne partizanske koncerte koje su održali širom države, ali i regiona, a koji su horu i njegovom antifašističkom projektu donijeli ogromnu popularnost. Hor poziva i na njihov sljedeci koncert 16.jula u Kolašinu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 1 =