2.DAN FIAT-a, utorak 10.9.2019

Programom Creative Industry Forumom, koji počinje u 18 časova u „Kolektoru“ (zgradi nekadašnje fabrike Titex), na temu „Prezentacija rezultata istraživanja i mapiranja kreativnih industrija u Crnoj Gori“, danas će biti nastavljen FIAT. U pitanju je istraživanje koje je uz podršku UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost sproveo „Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj“ (IPER) u Crnoj Gori. Moderator Foruma je doc. dr Edin Jašarović, urednik programskog segmenta FIAT CREATIVE INDUSTRY ART MARKET.

U okviru festivalske likovne scene, u „Kolektoru“ će biti postavljena izložba fotografija o urbanoj memoriji grada Podgorice, Relje Brkovića „Geto je ljubav“, koja će biti otvorena do 17. septembra.

U okviru takmičarske selekcije FIAT-a, večeras će, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u 20 časova, biti izvedena hrvatska predstava „Kurlani“, rađena po motivima „Trilogije o Kurlanima“ Mirka Božića, u režiji i adaptaciji Senke Bulić. Surova stvarnost Dalmatinske Zagore s kraja četrdesetih godina prošloga stoljeća, ali i položaj žena u patrijarhalnom društvu kojima je Božić dao glas i kontekst, nakon više od šest decenija otvaraju ovom predstavom cijeli niz starih, ali i novih pitanja na koje kroz interpretaciju i autorski projekat za odgovorima traga rediteljka Senka Bulić.

Program se nastavlja u 23 časa, u dvorištu Kuslevove kuće, koncertom na kome će nastupiti Mirian Kolev iz Bugarske, čiji solo projekat nosi naziv E.U.E.R.P.I. Njegov stil bi se mogao opisati kao eksperimentalni psihodelični ambijent, a uživo i improvizacija igra veliku ulogu u zavisnosti od prostora, i atmosfere, što svaki nastup čini jedinstvenim.

Nakon koncerta, publika će od ponoći moći da uživa u nastupu DJ TODORO-a i mejnstrim hitovima elektro pop indi  70’/ 80’/ 90’ s malo začina ex-YU scene.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Ne zaboravite da posjetite i profile na društvenim mrežama, a za detaljnije informacije tu je svakako i web stranica www.fiat-montenegro.org