27. izdanje KFPD će se održati pod sloganom PUT NA MJESEC

Prenosimo saopštenje organizatora Kotorskog festivala pozorišta za đecu.

Kotorski festival pozorišta za djecu je odlučio da vas i ove godine povede sa sobom u novu avanturu. Poslije prošlogodišnjeg nevjerovatnog puta oko svijeta – za naše 27. izdanje odlučili smo da ni nebo nije granica. Stoga, spremite se za novu misiju: PUT NA MJESEC!

Inspiraciju za ovogodišnju misiju pronašli smo u radovima Žila Verna, Herberta Džordža Velsa, Žorža Melijesa, Branka Ćopića. Mjesec je simbol čovjekove želje za nečim nemogućim, neistraženim i nedostižnim. Ove godine se obilježava i tačno 50 godina od boravka prvog čovijeka na mjesecu. Mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvoje svaki korak koji neko napravi, a da je taj korak značajan i za mnoge druge. Ipak, i sam pokušaj da se dohvati nedostižno i nemoguće, odvaja sanjare od ljudi koji se predaju životu kakav jest. Ponekad je i sam pokušaj ostvarivanja nemogućeg, važan.

Rukovodeći se ovim sloganom ovogodišnji koncept i selekcija programa će težiti ka umjetničkim ostvarenjima koja baštine motive i vrijednosti vizije, solidarnosti, progresa, hrabrosti, individualnosti, ekologije, pionirstva, različitosti, iracionalnog, poetičnosti i kreativnosti.

Ako se i dalje pitate zašto smo se uputili baš na Mjesec – posudićemo riječi Artura Č. Klarka, poznatog pisca i pronalazača, i priznati vam da je Mjesec stanica na putu ka zvijezdama.

Misija je zakazana za tradicionalni festivalski period od 1. do 12. jula 2019. Pridružite nam se! Pripreme za Put su u toku!