5.DAN FIAT-a petak, 13.9.2019Večeras će u okviru takmičarske selekcije, u KIC-u “Budo Tomović” u sali Dodesta, u 21 čas, biti izvedena beogradska predstava “Jul” u režiji Tare Manić. U tekstu ruskog savremenog dramskog pisca Ivana Viripaeva snagom ironije tretiran je problem izbavljenja običnog čovjeka, onog čovjeka koji može biti svako od nas. Pa čak i žena, zbog čega pisac insistira da glavni lik Petra, kao i ostale likove, tumači žena, to jest glumica. U predstavi, dakle, glavnu i ostale uloge igra Nataša Tapušković. Dramaturg predstave je Dejan Prćić, kostimograf Srđan Perić, direktor fotografije Luka Trajković, montažerka Marija Jelušić, za fotografiju je zadužena Marijana Janković, a za šminku Snežana Petković.

U okviru književnog programa, u 23 časa u dvorištu Kuslevove kuće, biće promovisana knjiga Boža Koprivice “Vježbanka Danilo Kiš”. O knjizi će govoriti pisac i filmski kritičar Aleksandar Bečanović, književnik Balša Brković, i magistar teorije umjetnosti Luka Rakojević.

Knjiga predstavlja zbirku tekstova Boža Koprivice, posvećenih posljednjem jugoslovenskom piscu – Danilu Kišu.

Filmski program FIAT-a biće predstavljen projekcijom filma “Koyaanisqatsi: Life Out of Balance” u 23 časa, u “Kolektoru” (zgradi nekadašnje fabrike Titex). Reditelj filma je Godfri Ređio. Šest godina sniman dokumentarac u čijem naslovu je riječ na jeziku Hopi indijanaca i označava nebalansiran život, življenje bez kontrole.

Publika će u dvorištu Kuslevove kuće, od ponoći moći da uživa u nastupu DJ TODORO-a i mejnstrim hitovima elektro pop indi  70’/ 80’/ 90’ s malo začina ex-YU scene.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − 2 =