5. Međunarodni festival folklora đece i mladih “Skoči kolo da skočimo”

 

podgoricko kulturno ljeto - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

 

Peti međunarodni festival folklora djece i mladih “Skoči kolo da skočimo” biće održan u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2016”, od 11. do 14. jula.

Folklor - Skoci kolo da skocimoNa ovogodišnjem petom, jubilarnom festivalu nastupiće osam ansambala i oko 300 učesnika iz Crne Gore (Podgorica, Nikšić, Cetinje, Tivat) i Bugarske, a od prošle godine ovaj festival se umjesto na scenama KIC-a održava na otvorenom i to na više lokacija (Trg Bećir bega Osmanagića – Sahat kula, Delta city, Mall of Montenegro).

Festival će svečano otvoriti dr Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada, u poneđeljak 11. jula na Trgu Bećir bega Osmanagića u 21 sat, a prema riječima direktora festivala, Hasana Cana Đečevića, i ove kao i prethodnih godina festival će biti prilika da se veliki broj djece i mladih upoznaju, druže i zajedno afirmišu povezivanje kulture i tradicije među narodima.

Festival se realizuje uz tehničku podršku Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović“ i “Dječjeg saveza“ Podgorica, a cijeli projekat podržan je odlukom Komisije o finansiranju nevladinih organizacija Glavnog grada.

Više info – Hasan Cano Đečević, direktor Festivala 069 231 967