50. jubilarno izvođenje monodrame “Crnogorac u tranziciji”


            Pedeseto jubilarno izvođenje monodrame “Crnogorac u tranzicji” Dragana Buzdovana, glumca kotorskog pozorišta „Teatar 303“ koje obilježava 40 godina postojanja biće organizovano u poneđeljak, 1. novembra, u sali Dodest, od 20 sati.

            Monodrama “Crnogorac u tranziciji” je osvrt na dešavanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma. Priča je ispreplijetana događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni sa puno doze humora i satire.

           “Ova monodrama obuhvata period, po mom mišljenju, kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogastvom nadjačala i normalni razum. Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni moto je, da treba prije svega nasmijati gledaoce (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim. Ujedno u ovoj monodrami je sabran i moj dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča”, autor monodrame Dragan Buzdovan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × three =