6.DAN FIAT-a subota, 14.9.2019

Šesti dan FIAT-a, biće u znaku predstava iz Njemačke i Poljske. Njemačka predstava “Ciganski odrezak”, biće izvedena u 19 časova u “Kolektoru” (zgradi nekadašnje fabrike Titex). Režiju i dramaturgiju potpisuje Nada Kokotović, U predstavi igraju: Katharina Waldau, Nedjo Osman i Zejhun Demirov.

Predstava je nastala na osnovu dva teksta: “Katzenstrew” Stefana Horvata, koji se suočava s terorom od 4. februara 1995., u kojem su četvorica Roma iz Obervarta izgubila život, i tekst Elfride Jelinek povodom tog zločina.

Poljska predstava “Cezar odlazi u rat”, u režiji Cezara Tomaševskog, biće izvedena u 21 čas, na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” .U predstavi igraju: Michał Dembiński, Weronika Krówka, Oskar Malinowski, Bartosz Ostrowski, Łukasz Stawarczyk. Ovaj komad, zapravo, predstavlja rediteljevu biografiju, napisanu za četiri glumca i pijanistu.

U okviru filmskog programa, u “Kolektoru” (zgradi nekadašnje fabrike Titex) u 23 časa, biće prikazan film “Blade Runner” u režiji Ridlija Skota. Reditelj inspiraciju nalazi u Langovom “Metropolisu” na čijem temelju gradi ozbiljnu ontološku studiju utemeljenu na naučim izučavanjima arhitekture, metereologije i filologije.

U 22 časa, u dvorištu Kuslevove kuće, nastupiće DJ Lazar, mladi, talentovani muzičar iz Podgorice, koji je nedavno „uplovio” i u svijet produkcije. Ljubav prema muzici prepoznao je još kao tinejdžer, a svoj stil izgradio posjećujući brojne muzičke događaje duž Starog kontinenta.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 10 =