Art Mix Montenegro koncert u Petrovcu


U poneđeljak, 18. novembra 2019. godine, sa početkom u 19 časova, u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu održaće se Art Mix Montenegro koncert, u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulturnih manjina Crne Gore, uz podršku JU Muzeji i galerije Budve.

Art Mix Montenegro je program serije koncerata, sačinjenih od četiri cjeline: a cappella pjevanja, umjetničke muzike, resitala i narodne muzike. Na koncertu u Petrovcu nastupiće “Duo Classico”, Slobodan Marunović,  koji će odrecitovati neke od najljepših stihova crnogorskog pjesništva, Šukrija Žuti Serhatlič koji će se predstaviti sa numerama crnogorske narodne muzike, kao i ženska klapa “Veselice”  

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore, u sklopu svojih redovnih programskih aktivnosti, a u cilju promocije i afirmacije multikulturalizma modernog crnogorskog demokratskog društva kao jedne od temeljnih vrijednosti današnje Crne Gore, nastavlja sa projektom “Art Mix Montenegro”, koji je predstavljen i u drugim crnogorskim opštinama, ali i gradovima u regionu – Skadru, Sarajevu, Skoplju, Limasolu.

Ulaz na koncert je slobodan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 14 =