ATAK u SlovenijiPredstave “Mlijeko u prahu” i “Pometnje pitomca Terlesa” u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK, biće izvedene u Ljubljani i Celju, u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, koji će biti održani od 11. do 13. septembra.

Ministarstvo kulture u toj će državi 11., 12. i 13. septembra 2019. godine, upriličiti više umjetničkih programa kao dio kampanje „Živimo kulturu“, pa će u Ljubljani i Celju na programu biti dva komada nezavisne pozorišne produkcije iz Crne Gore, uz nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regiji – „Who See“.

Prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni „Vodni stop“ u Celju. Te večeri, sa početkom u 20 i 30 časova, na repertoaru će biti više puta nagrađavana predstava „Pometnje pitomca Terlesa“, rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a „Budo Tomović“. Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila koju j euradio Vasko Račević. Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz je slobodan.

Publika u Ljubljani biće u prilici da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji.

Predstava “Mlijeko u prahu” u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC “Budo Tomović”, će biti izvedena u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz. Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović. 

Sastav „Who See“ nastupiće iste noći na Gornjem – Starom trgu u Ljubljani. Biće to ujedno i njihov prvi nastup u Sloveniji. Koncert će početi u 20 i 30 časova, pri čemu će intro i warmup raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono). Ulaz će biti slobodan.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države.