Bar – Promocija knjige „Knjiga o tebi: afino staranje o sebi“

 

Bar - Dvorac kralja Nikole

 

 

U četvrtak, 11. februara, sa početkom u 19,00 sati, u Dvorcu kralja Nikole održaće se promocija knjige naslovljene „Knjiga o tebi: afino staranje o sebi“ na kojoj se kao autori potpisuju Petar Perović  i Nebojša Vučković. Stvarana tokom sedam godina, objavljena je prošle godine u izdanju IK „Esotheria“ i uspješno pomovisana u Beogradu, Podgorici, Petrovcu, Budvi i Nikšiću kao prva knjiga u regionu koja na našem jeziku obrađuje tematiku samorazvoja, samospoznaje i samorealizacije. Ova knjiga za svakoga je i estetski lijepa, jer kroz različite izražajne forme pojašnjava najsloženije teme ljudskog bitisanja. Napisana u dijaloškoj formi, kroz pitanja i odgovore autora, predstavlja i njihovu svojevrsnu autobiografiju.

Petar Perović je rođen u Italiji, odrastao u Crnoj Gori i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Piše, crta, slika i bavi se različitim aspektima čovjekovog samorazvoja. Punih 25 godina vodi kreativne i afino radionice u Podgorici, Budvi, Petrovcu i Baru. Stanuje u Petrovcu.

Nebojša Vučković je rođen u Podgorici, gdje i danas živi. Bio je istaknut student filozofije, ali je studije na samom kraju napustio da bi se posvetio istraživanju teme samorazvoja, koja ga zanima od malih nogu. Učesnik je nekoliko treninga i seminara i godinama radi sa ljudima grupno i individualno.

Promociju djela „Knjiga o tebi: afino staranje o sebi“ organizuje Kulturni centar Bar. O knjizi govore njeni autori, koji će odgovarati i na pitanja publike. Moderator programa je Mila Čordašević, rukovodilac Biblioteke, a odlomak iz knjige čita dramski umjetnik Dragiša Simović.