Bar – Promocija knjige “Žene sve mogu” Triva Zolaka

 

 

 

U četvrtak, 25. maja, sa početkom u 19:00 sati, u sali Dvorca kralja Nikole, Kulturni centar Bar i NU „Moć znanja“ organizuju promociju knjige naslovljene Žene sve mogu,  čiji je autor istraživač, svjetski putnik i publicista mr Trivo Zolak. Riječ je o četvrtoj knjizi iz edicije Čudesna moć žene u kojoj su publikovane četrdeset četiri životne priče  uspješnih i zanimljivih žena iz svih dijelova Crne Gore. Glavni cilj ovog dugogodišnjeg projekta je stvaranje povoljnih uslova za trajnu emancipaciju, stvarnu ravnopravnost i afirmaciju žene u našoj zemlji. Autor je i u najnovijoj knjizi, na sebi svojstven način, predstavio žene različitog starosnog doba, profila obrazovanja, profesija, zanimanja, afiniteta, nacionalnosti  i religijske pripadnosti.

 Trivo Zolak je rođen u Ključu u Bosni i Hercegovini. Završio je Mašinski fakultet u Sarajevu, a magistrirao organizacione nauke u Beogradu. Kao autor potpisuje se na više od trideset naučnih radova, oko 1.500 članaka u raznim jugoslovenskim listovima i časopisima i preko dvadeset knjiga i turističkih vodiča. Živi i stvara u Baru.

Pored autora, u programu učestvuju književnik Miladin Trifović Metohijski i rukovodilac barske Biblioteke Mila Čordašević.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =