Barski ljetopis – Najava dešavanja za utorak, 20. i srijedu 21. jun 2017

 

 

Narednih dana program Večernje scene 30. Barskog ljetopisa nastavlja se kroz književne, muzičke i likovne segmente. Utorak, 20. jun, obilježiće nastup učenika lokalne niže Muzičke škole, koji će biti njihov prvi koncert na barskoj muzičkoj sceni. Ovaj program počinje u 22h  u Sali Dvorca. Kako je srijeda rezervisana za likovni program Večernje scene, 21. juna biće otvorena prva izložba jubilarnog Ljetopisa. Organizatori će, u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i Mađarskom Ambasadom,  imati čast da  barskoj publici predstave postavku Viktora Vazarelija, umjetnika svjetskog kalibra koji se smatra začetnikom op-arta. Otvaranje izložbe zakazano je  za 21h, a postavka će u sali Dvorca moći da se obiđe do 05. jula.

Prateći program biće u znaku nedavno otvorene plažne biblioteke koja je na Topolici (Riva) otvorena za građane svakog dana u periodu od 16h do 18h. Osim toga, za 19. jun najavljen je ulični teatar odnosno performans sa maskama koji će u Parku iza Dvorca kralja Nikole od 20h, a potom na Trgu Vladimira i Kosare, izvesti studenti treće i četvrte godine Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, pod vođstvom reditelja Ferida Karajice. Drugačiji performans biće izveden dan kasnije, 21. juna, takođe od 20h u parku ispred Dvorca, a zatim na Šetalištu kralja Nikole.

Karajica će  21. juna od 11h na platou ispred Dvorca kralja Nikole voditi radionice maski za odrasle. Prateći program u srijedu, 21. juna biće zaokružen izložbom studenata FVU Univerziteta Mediteran i čitanjem poezije Foruma mladih pisaca KIC-a „Budo Tomović“ (plato ispred Dvorca u 20h).
Svi najavljeni programi su besplatni za posjetioce.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + 5 =