Barski ljetopis – Nastupio “Vasa Pavić” Big Bend


Bar, 24. septembar 2020.

– U srijedu 23. septembra na „Barskom ljetopisu“ je nastupio „Vasa Pavić“ Big Bend, čime je zatvoren i džez dio muzičkog programa ovogodišnjeg festivala.

Koncert poznatog podgoričkog sastava čini 14 muzičara Jelena Strunjaš, Milena Konatar (flauta), Milena Kankaraš (klarinet), Stefan Pavićević (alt saksofon), Milutin Barbul (tenor saksofon), Maša Tulić (horna), Sava Rajković, Sara Lakičević, Bojan Drobnjak (trube), Meša Kerović, Dario Maršić (tromboni), Enes Tahirović (klavijatura), Milorad Šule Jovović (bas gitara) i Slaven Ljuljić (bubanj). Svi su sinoć na pozornici Doma kulture nastupili nakon duže pauze.  

Osjećaj poslije zaista duge pauze je sjajan. Mi se uvijek osjećamo fantastično kada smo na bini. Drago nam je da komuniciramo sa publikom i prosto smo uživali, kazao je Milutin Barbul nakon koncerta.

Slične utiske nakon nastupa imala je Sara Lakičević.

Jako nam je drago da smo bili dio ovogodišnjeg programa „Barskog ljetopisa“. Znamo da svi festivali u Crnoj Gori i zbog korone i zbog kompletne situacije sa pandemijom podržavaju crnogorske umjetnike za šta smo zaista zahvalni. Uprkos vremenskim neprilikama sve je organizovano tako da se koncert održi. Mislim da smo nakon ovolike pauze svi u Big Bendu osjetili jednu novu energiju i želju da se još više nastupa, osvoji neki novi repertoar i da zajedno uživo u muzici.

I publika zaista jeste uživala u repertoaru koji obuhvata najrazličitije autore i žanrove – od Arete Frenklin, Teda Vajta, Blues Brothers, Reja Čarlsa, preko rok hitova grupe Guns `n Roses, Ozija Ozburna do Bruno Marsa.

Ovo jeste naš uobičajen repertoar za sad. Planiramo njegovo proširenje, odnosno da malo više radimo džez repertoar, ali ćemo se uvijek svakako truditi da ga prilagođavamo različitim muzičkim žanrovima – i roku i popu i fanku i džezu itd. Publika podjednako dobro reaguje i na džez standarde i na raznolikost koju unosimo. Mi se ipak trudimo da sviramo popularne žanrove koji će joj biti dodatno prijemčivi, kazao je Barbul.

Big Bend je nastao prije dvije godine. Sve je počelo kada se na Barbulovu inicijativu okupilo 12 kolega sa odsjeka klasičnih i džez instrumenata da nastupi povodom dana Muzičke škole „Vasa Pavić“. No, publika je na tu ideju i njihov nastup jako dobro reagovala da je bilo logično nastaviti sa nastupima i pružiti publici na ovim prostorima nešto novo.

Kada je riječ o nastavku programa „Barskog ljetopisa“ koji polako ulazi u svoju završnicu, on se nastavlja književnom večeri. U četvrtak, 24. septembra od 21h biće održana promocija posljednjeg romana Nikole Nikolića „Sirene za uzbunu“. Predviđeno je da se promocija održi ispred Dvorca kralja Nikole, s tim što će biti izmještena u veliku salu Doma kulture u slučaju padavina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 5 =