Barski ljetopis – „Pustolovine Boleta Komete“ i „Revizor“ na Ljetnjoj pozornici

 

 

 

Bar, 09. jul 2017. godine

 

Prateći program Barskog ljetopisa nastavlja se predstavama za djecu i omladinu na Ljetnjoj pozornici u Baru. U ponedjeljak, 10. jula od 21h igraće se predstava Nevid teatra i  Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke „Pustolovine Boleta Komete“. Ulaz za ovu predstavu namijenjenu djeci starijoj od 3 godine, plaća se 3 eura. Dan kasnije, u utorak, 11. jula zakazana je predstava za omladinu (16+) „Revizor“. Ulaz za predstavu koja takođe počinje u 21h je besplatan.

Predstava „Pustolovine Boleta Komete“ je autorski projekat Marka Dukića koji je autor  teksta, reditelj, autor i izvođač muzike, a potpisao je i animaciju, ilustraciju i dizajn, dok u komadu igra Smiljana Marinković. Riječ je o animiranoj bajci za djecu, mlade i odrasle, koji prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti. Priča govori o dječaku Boletu Kometi koji je u potrazi za svojim nestalim ocem, otetim od strane Sum Suma, bića iz svemira. Bole Kometa na svom putu, rješavajući razne zagonetke i prepreke, proživljava nevjerovatne situacije: put u pustinju i kroz morsku oluju, silazak na dno mora i duboko u zemlju, te putovanje kroz svemirske crvotočine do drugih planeta. Ova predstava osvojila je više nagrada na međunarodnim festivalima.

“Revizor” je predstava koju izvodi Studija Dramatik barske Gimnazije „Niko Rolović“, u režiji Vesne Pavićević i Radinke Ćinćur, po motivima istoimenog slavnog Gogoljevog djela. Uloge tumače gimnazijalci: Ilija Zeković, Miloš Đuranović, Ksenija Ivanović, Anja Tošić, Aldin Ramić, Vasilisa Savić, Stefan Mijović, Vojislav Plamenac, Marija Babić, Andrea Eraković, Vuk Lutovac i Saša Spičanović.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × two =