Beograd – Promocija publikacije “Paštrovski almanah II”

 

Promocija periodične stručno-popularne publikacije “Paštrovski almanah II”, održaće se u neđelju, 27. novembra 2016 godine, s početkom u 18.30 časova, u Beogredu – u restoranu “Dedinje” u Domu Vojske Srbije (Francuska ul, br 2).  Knjigu će predstavljati prof. dr Pavle Anđus, dr Mila Medigović Stefanović, Dušan Medin i Jovana Todorović.

Promocija “Paštrovskog almanaha II” održava se u okviru tradicionalne “Paštrovske večeri” u Beogradu, koja počinje nakon promocije, oko 20 časova.

“Paštrovski almanah 2” uredio je dr Miroslav Luketić, istoričar i publicista iz Budve, a nedavno objavila NVO Paštrovski almanah (Budva). Kao i prvi broj iz 2014, i ovaj ima oko 650 stranica, a više desetina autora je učestvovalo u pisanju oko 100 priloga iz različitih oblasti koje se svojom sadržinom odnose na paštrovske i primorske teme: društveno-ekonomska pitanja razvoja, turizam, prostor, graditeljstvo, prirodni resursi, ekologija, sport, obrazovanje, iseljeništvo, kultura, književnost, umjetnost, muzika, etnologija, arheologija, istorija, izvori – paštrovske isprave, prikazi, biografie, in memoriam, paštrovska hronika, građa za paštrovski leksikon… U pripremi je izrada trećeg broja “Paštrovskog almanaha”, koji će u prvoj polovini 2017. godine biti objavljen.

pastrovski-almanah-2

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =