Bogat novembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta: premijera, gostovanja, muzički program…


Na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta 1. novembra, na Velikoj sceni će biti izvedena predstava Omladina bez boga, Edena fon Horvata, u režiji Tare Manić.

Predstava “Đokonda”, Viktora Lodata, u režiji Dušanke Belade učestvovaće na 26. Jugoslovenskom festivalu “Bez prevoda” u Užicu.  Predstava će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Užice 4. novembra. Pored CNP-a, na festivalu koji traje od 1. do 7. novembra učestvuju i Bosansko narodno pozorište iz Zenice, Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda, Pozorište Promena iz Novog Sada, Atelje 212, Narodno pozorište Pirot, Gradsko pozorište iz Podgorice.

Na Sceni Studio 16. novembra premijerno će biti izvedena monodrama “Zlostavljanje”, Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića i izvođenju Jovane Todorović. Pripovjetka Iva Andrića je napisana 1946. godine. Iako se naš nobelovac opire sceni, ova dramatizacija je vrijedan i uspješan pokušaj da se uhvati jedan sudbonosni dramski trenutak u kome se prelama sudbina jedne žene, trenutak oslobađanja od stege koju nameće malograđanska sredina.

Publika će u novembru imati priliku da pogleda i dvije gostujuće predstave. Predstava Narodnog pozorišta iz Sarajeva “Protekcija” koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Kokan Mladenović je na repertoaru 11. novembra, a komad Beoarta iz Beograda “U agoniji” Miroslava Krleže, u režiji Ane Đorđević 18. novembra na Velikoj sceni.

Jesenji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta Belcanto d’autunno biće održan 20. i 22. novembra na Velikoj sceni, u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Crnoj Gori. Na programu su italijanske operske arije i kamerna muzika, a nastupiće bariton Daniele Kaputo i Maestro Luka Saltini na klaviru.

U okviru novembarskog repertoara biće izvedene i predstave: “The effect”, Lusi Prebl u režiji Danila Marunovića, “Đokonda”, Viktora Lodata, u režiji Dušanke Belade, “Policajci” Slavomira Mrožeka, u režiji Aleksandra Jovanovića , “The Beauty Queen” Martina Mekdone, u režiji Ane Vukotić i “Šćeri moja” Maje Todorović, u režiji Ane Vukotić.

U novembru počinju i probe za predstavu “Crna kutija 2.0”, Ane Đorđević, čija je premijera planirana za kraj decembra. Rediteljka i spisateljica Ana Đorđević postaviće novu verziju svoje drame “Crna kutija”, nastale po uzoru na film “Savršeni stranci” urađenom u više verzija, u Italiji, Španiji, Francuskoj. Ana Đorđević specijalno za CNP napisala je verziju, smještenu u crnogorski milje, sa donekle izmijenjenim odnosima, produbljenim sukobima i sa dodatim još jednim licem, ovoga puta pod nazivom “Crna kutija 2.0”.

Karte za programe novembarskog repertoara biće u prodaji od utorka 2. novembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × two =