Bogat program Kotorskog festivala pozorišta za djecuOvogodišnji, 27. po redu, Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće čak 24 igranja u okviru pozorišnog programa. Tokom 12 festivalskih dana u ovom dijelu programa biće izvedeno 16 predstava od kojih 12 premjernih i 4 revijalne.

SCEZAM ili Scena za mlade, posebni je dio festivala koji će nam od 26. do 28. juna donijeti 6 predstava. SCEZAM će ugostiti pedesetak mladih ljudi iz regiona koji će izvesti svoje predstave, pohađati radionicu, gledati profesionalne predstave namijenjene mladima, upoznati Kotor.

Za ovu godinu, Kotorski festival pozorišta za djecu pripremio je i 32 edukativno-teorijska programa i to:

  • 9 radionica + 8 muzičkih
  • 6 okruglih stolova i
  • 9 razgovora o predstavama

Muzički program uključiće 7 koncerata, tu je Festival gudača koji i ove godine čini sastavni dio KFPD-a, zatim još jedan bogat segment – Dječije scensko stvaralaštvo, u okviru kog će se ove godine realizovati čak 16 programa. Od književnog djela publika ima priliku da isprati 3 programa, a za zainteresovane će biti realizovan i jedan ekološki program.

Umjetničke instalacije višegodišnji su segment Kotorskog festivala, pa će i ove godine širom Kotora biti postavljeno čak 20 instalacija.

Ovim će se 27. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pod sloganom PUT NA MJESEC, predstaviti od 1. do 12. jula sa ukupno 109 program. Okupljeni su umjetnici, izvođači i kreativci sa svih strana svijeta, čak 19 zemalja i to: Norveška, UK-Škotska, Španija, Njemačka, Holandija, Mađarska, Hrvatska, Turska, Srbija, Crna Gora, Izrael, Bosna i Hercegovina, Ukrajna, Luksemburg, Austrija, Rusija, Bugarska, Italija..

BROJ UČESNIKA:

  • Pozorišni program: 149
  • SCEZAM: 69
  • Muzički program: 95
  • Dječije scensko stvaralaštvo: 1067
  • Književni: 3                                                             

 ukupno: 1383 učesnika

Dragi naši astronauti, zaljubljeni u pozorište i putovanja svemirom od igre i umjetnosti, dođite da i ovog ljeta uživamo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i zajedno otplovimo na Mjesec!

Dobrodošli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × four =