Budva – Izložba slikarke Danijele Drakuloviću Modernoj galeriji „Jovo Ivanovićˮ u Budvi 12. marta 2019. godine, u 19 časova biće otvorena samostalna izložba diplomirane akademske slikarke Danijele Drakulović iz Podgorice. Umjetnica će se predstaviti sa 20 slika rađenih tehnikom ulje na platnu i kombinovanom tehnikom. Izložbu je organizovao kustos Saša Radišić.

Dipl. ak. sl. Danijela Drakulović rođena je u Podgorici 1976. god. Fakultet Likovnih umjetnosti završila je 2002. godine na Cetinju. Diplomirala je u klasi doajena sikarske umjetnosti prof. mr Dragana Karadžića, najvećom ocjenom. Učesnica je Cetinjskog bijenala „Rekonstrukcija 2002” – ljetnji univerzitet,  koji je vodio profesor sa Strazburške akademije umjetnosti Lebel Rožu iz Pariza. Učestvovala je u izradi mozaika teškog jednu tonu sa četiri uvažene kolege. Mozaik je ugrađen u zgradu Ruskog poslanstva, danas zgrada Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. Bila je predstavnik Crne Gore na slikarskom simpozijumu „Kalpak Art festival” – Turska, 2018.

Njena djela se nalaze širom svijeta: London, Švedska, Slovenija, Holandija, Italija, Turska, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina. Do sada je imala više grupnih i sedam samostalnih izložbi.

O radu ove umjetnice teoretičarka i istoričarka umjetnosti Maša Vlaović napisala je sljedeće: …„Kroz stilizovanu simboliku Danijela nam otkriva nove svijetove u kojima vlada ljepota i harmonija. Na taj način sugeriše nam i na samu ljepotu trenutka koji smo dužni doživjeti i proživjeti. Umjetnica gradi prepoznatljiv slikarski izraz u kome je crtež primarno izražajno sredstvo u kompoziciji i formi. Crtež je dominantan i prožima cijelu sliku. Prefinjene tonske i valerske gradacije su u samoj funkciji slike. Kroz naglašenu emotivnost, prepoznatljiv kolorit, snažan potez umjetnica nam daje uvid u nove estetske i likovne prostore. Uključivanje bijele površine savršeno uklopljene u kompoziciju, uvodi posmatrača u jedan novi, gotovo mitski prostor u kojima vlada mir i uravnoteženost. Umjetnica vješto gradi kompoziciju ostavljajući bijelo platno na pojedinim djelovima. Bjelina ukazuje na prazan prostor koji pravi ravnotežu sa dobro osmišljenom koloritnom kompozicijom. Promišljanje o boji i zakonima komplementarnosti je prisutan u njenom radu. Postignut je harmoničan odnos svih djelova na slici koji čine jedinstven kompozicijski sklad. Umjetnica uz veliku disciplinu i preciznost, promišljenost u likovnom izrazu iskazuje svoju suptilnu implusivnost i emocionalnost.ˮ…

Izložbu koja će trajati do 1. aprila otvoriće mr Maša Vlaović, istoričarka umjetnosti.