Budva – Izložba „Strah – Nada – Poverenje“ Jelene Trajković

 

JU Muzeji i galerije Budve

 

 

U ponedjeljak 26. septembra 2016. godine, u 20 časova, u Modernoj galeriji u Budvi, biće otvorena izložba akademske umjetnice Jelene Trajković pod nazivom „Strah – Nada –Poverenje“.

 

jelena-trajkovic-rad-1

 

Jelena Trajković је rođena 1980. godine u Kraljevu. Na fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu (odsjek slikarstvo) diplomirala je 2004. godine u klasi profesora Čedomira Vasića, gdje je i magistrirala 2009. godine u klasi istog profesora. Branila je doktorski umjetnički rad („Dekonstrukcija osećaja tragizma savremenog čoveka – ambijentalna postavka“, mentor prof. Radomir Knežević). Član je ULUS-a od 2005. godine. Piredila je 27 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

jelena-trajkovic-rad-2Istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić o Jeleninom stvaralaštvu piše (dio teksta iz kataloga):

„Kompleksna svjetlosno – ambijentalna instalacija “Strah – Nada – Povjerenje” sastoji se iz više radova koji mogu da funkcionišu kao zasebni entiteti, ali, post-intervencijom autorke, pažljivim i znalačkim aranžiranjem dovodeni su u međusobne relacije, pa tako postaju dinamički znakovi čiji se semantički efekti proširuju i dopuštaju investiciju novih, arbitrarnih značenja. Prilagođavajući ambijentalnu instalaciju različitim galerijskim prostorima, sa vizuelnom osjetljivošću, istančanom refleksivnošću i osjećajem za vidljiva i nevidljiva pulsirajuća svojstva prostora, umjetnica otvara, poput Kenoa u “Stilskim vježbama” mogućnosti čudesne promjenljivosti u okviru istog.“

Izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =