Budva – Književno veče Olivere Doklesić

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u pres centru budvanskog hotela TRE CANNE, u srijedu, 27. marta 2019. godine, u 19 sati,  biće održano književno veče OLIVERE DOKLESIĆ iz Herceg Novog.

O njenom književnom djelu govoriće: dr ANDRIJANA NIKOLIĆ, dr SOFIJA KALEZIĆ, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, dok će izvode iz svojih knjiga govoriti autorka.

Olivera Doklesić je rođena u Herceg Novom. Diplomirala je na Gradjevinskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala na Univerzitetu u Novom Sadu.

Putevima pisane riječi krenula je kao novinarka na hercegnovskom Radiju, a pisala je i za veći broj medija u zemlji i regionu.

Član je Udruženja novinara Srbije i Crne Gore i Udruženja književnika Crne Gore.  Piše poeziju i prozu, eseje i pripovijetke u većem broju časopisa i zbornika za književnost i umjetnost, a autorka je i većeg broja naučnih radova.

Objavila je po tri knjige poezije i proze, knjigu eseja i nekoliko monografija.

Posebno su zapažena dva poslednja romana Olivere Doklesić: “Četvrta dimenzija “ i “Ljubav i laži”.

Zastupljena je u tri antologije crnogorske ženske poezije i proze.

Za svoje pregalaštvo u domenu kulture i lični književni opus, dobinica je Oktobarske nagrade Opštine Herceg Novi za prošlu godinu, saopštio je organizator književne večeri, budvanski ART PRESS.