Budva – Književno veče Vječeslava Gleboviča Kuprijanova

 

 

U orgnizaciji izdavačke kuće “OBODSKO SLOVO” iz Podgorice i NIP ART PRESS iz Budve, veliki i najprevođeniji ruski pisac VJEČESLAV GLEBOVIČ KUPRIJANOV, boravi ovih dana u Crnoj Gori. Tim povodom, u četvrtak, 7. septembra, u organizaciji NIP Art press iz Budve, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, u 20 sati, biće održano književno veče poznatog ruskog pisca i prevodioca Vječeslava Gleboviča Kuprijanova. Pored Kuprijanova, u program će učestvovati, ruska pjesnikinja Natalija Rumarčuk, pjesnikinja i prevodilac Vera Horvat iz Beograda, pjesnik  Radomir Uljarević iz Podgorice i novinar i publicist Ranko Pavićević iz Budve. 

Vječeslav Glebovič Kuprijanov, rođen je 23. decembra 1939. godine u Novosibirsku u Rusiji. Završio je Moskovski institut  stranih jezika i matematičku lingvistiku.

Do sada je objavio oko pedeset knjiga, među kojima su zbirka poezije Oda vremenu, Čas pjevanja, U prvom licu, Život teče, Dozvolite da se obratimo, Domači zadaci, roman Plavi mantil vasione i mnoge druge. Njegove knjige, prevedene su na više od dvadeset svjetskih jezika. Član je Udruženja književnika Rusije i Srbije, a dobitnik je većeg broja međunarodnih književnih nagrada.

Ruska pjesnikinja Natalija Rumarčuk, koja će govoriti svoju poeziju, objavila je pored ostalih i knjigu putopisne proze pod nazivom, Zašto si zavoljela pjesnika, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 16 =