Budva – Konkurs “Moja naučnofantastična pjesma/priča”

NVO Dramski studio Budva i JU Narodna biblioteka Budva, u okviru sedmog po redu festivala književnosti za đecu “MALE MORSKE PJESME I PRIČE” koji će se održati od 30. marta – 2. aprila 2020. godine, raspisuju konkurs na temu “MOJA NAUČNOFANTASTIČNA PJESMA/PRIČA” za učenike osnovnih škola od IV do IX razreda. Konkurs je otvoren do 15. marta. Pobjednike konkursa očekuje učešće na Festivalu kao i vrijedne nagrade. 

Festival je od Minstarstva prosvjete dobio saglasnost  i podršku za njegovu  realizaciju i od  Zavoda za školsvo  stručno mišljenje i preporuku  kao doprinos otvorenog dijela kurikuluma u predmetnom programu crnogorsko-srpski, bosanski, crnogorski jezik i književnost.

Potpisane pjesme i priče, uz navedeni razred, naziv škole, grad, ime i prezime mentora, adresu i telefon škole, slati na e-adresu malemorske@gmail.com, a više informacija može se dobiti putem telefona +38269560221.

Cilj  festivala je afirmacija književnog stvaralaštva kod đece, razvijanje ljubavi prema knjizi  i pisanju  i edukativnog je karaktera. Gosti festival su renomirani pisci i umjetnici  iz zemlje i regiona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − two =