Budva – Međunarodna Novogodišnja likovna kolonija

 

ArtPress Budva - logo

U organizaciji NIP ART-PRESS  iz Budve, u saradnji sa  Hotelskom grupom (HG) Budvanska rivijera, u subotu, 12. decembra, u hotelu Mogren u Budvi, počeće međunarodna Novogodišnja likovna kolonija,  u kojoj će narednih 10 dana stvarati 12 renomiranih slikara iz Crne Gore i zemalja regiona.

Kako je u ime organizatora saopštio novinar i publicist Ranko Pavićević, u Likovnoj koloniji će boraviti: Sabaheta-Beka Masličić, Mišo Vemić, Milutin Obradović i Rade Vujačić iz Crne Gore,  Aleksandar Cvetković, Ivana Bjelica, Zoran Krulj, Katarina Novaković, Viktor Randjelović i Maja Jurić iz Srbije, Esma Šabić iz Bosne i Hercegovine i Željan Pavić iz Hrvatske.

Jako me raduje uspješna saradnja  ART-PRESS-a i HG Budvanska rivijera na  polju likovne umjetnosti, jer smo prethodnih godina, zajedno, uspješno organizovali tri međunarodne likovne i jednu vajarsku koloniju i na najljepši način dokazali, neophodnost veze turizma i kulture, kako za turiste, tako i za građane sa ovog područja, rekao je Ranko Pavićević, organizator  ove i prethodnih manifestacija.

Međunarodna Novogodišnja  likovna kolonija u hotelu Mogren u Budvi, trajaće do 23. decembra, a biće završena, zajedničkom izložbom slika, saopšteno je iz budvanskog ART-PRESS-a.