Budva – Otvaranja izložbe „Prvi snijeg“ Vlatke VujoševićU petak, 7. juna 2019. godine, u 20 časova, biće otvorena izložba „Prvi snijeg“ vajarke Vlatke Vujošević, iz Podgorice, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u prostoru Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša“ .

Vlatka Vujošević (1982) diplomirala je vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Kroz brojne samostalne i grupne prezentacije, ova mlada crnogorska umjetnica potvrdila se kao talentovana, inspirativna i zrela autorka. O tome svjedoče i značajne nagrade koje je dobila. Njena tematska preokupacija su unutrašnja stanja čovjekova, koja na samosvojan način oblikuje figure u drvetu, poliesteru, terakoti i kaširanom platnu.

Ovu temu Vujoševićeva tretira i na izložbi „Prvi snijeg“ u Budvi, gdje se predstavlja skulpturama rađenim u terakoti i objektima rađenim u „paper mache“ tehnici. O ovoj seriji radova, autorka je zapisala: „Površina uvijek krije suštinu. Ona je nerijetko i njena sama suprotnost. Kao život i smrt – bliske  i nerazdvojive. Početak života, djetinjstvo, ne pravi razliku između ovih stvari. Dijete je nesvjesno raslojavanja života. Do prve spoznaje očekivanja. Nakon toga ono ne može natrag. Kao i svijet oko njega, i ono doživljava metamorfozu. Kao i u dosadašnjem radu, i ovdje me interesuje istraživanje unutrašnje i spoljašnje realnosti. Onaj dio koji se naslućuje i nije lako dostupan – onaj dio koji pokreće.“

Izložba „Prvi snijeg“ biće otvorena do 28. juna 2019. godine.