Budva – Predstava „Na kotorskom dvoru“

 

 

Predstava Teatra 303 iz Kotora – „Na kotorskom dvoru”, biće izvedena u petak, 5. maja 2017. godine, sa početkom u 20.00 časova u kino sali Spomen doma „Crvena komuna“ u Petrovcu na Moru, i u subotu, 6. maja 2017. godine, u budvanskoj Modernoj galeriji, takođe, s početkom u 20.00 časova. Organizatori predstave su Teatar 303 i JU Muzeji i galerije Budve. Ulaz na prestavu je besplatan.

O predstavi:
Kako je iz Teatra 303 navedeno, u pitanju je satirična komedija koja na moderan način uvezuje vrijeme prošlo i sadašnje. Radnja se odvija u dalekoj prošlosti, na izmaštanom kotorskom dvoru koji ostaje bez novca, pa kralj pokušava da ga spasi od programiranog stečaja. Vitezovi pokušavaju da prikriju svoj nerad predlažući kralju da proda ili dvor ili narod. Kralj im ne vjeruje i tada otpočinje niz komičnih dramskih situacija.

Predstava je prožeta humorom koji preslikava zbilju i opominje sve one koji mogu popraviti stvarnost. Po svom konceptu i pristupu temi, ovaj dramski komad je savremen i multimedijalan, praćen nizom muzičkih numera i video sadržaja.

Tekst i režiju potpisuje Dragan Buzdovan, koji i glumi u predstavi, zajedno sa: Ritom Presutto, Nađom Mirković, Neđeljkom Kustudićem, Ivom Kernec, Miljanom Steševićem, Katarinom Igić, Rankom Ristovskim, Doris Lazović i Savom Miljenovićem. Muzičke  numere u predstavi izvode crnogorski kantautori Zoran Dragović i Danica Nikić, video materijal za predstavu uradila je Kotor TV.

Predstava „Na kotorskom dvoru“ do sada je odigrana preko 30 puta u Crnoj Gori i jednom u Dubrovniku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × two =