Budva – Predstava “Slasti slave”

U srijedu, 20. novembra 2019. godine, sa početkom u 21 čas u hotelu “Splendid” će biti izvedena predstava “Slasti slave” Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu Pitera Kiltera, a u režiji Stefana Sablića.

U osvrtu na svoju adaptaciju poznatog teksta, reditelj Sablić, između ostalog, ističe: “Ova predstava se oslanja na istinitu priču velike dive Florens Foster Dženkins, koja nije umjela da pjeva. Biću veoma zadovoljan ako smo na neki način uspjeli da osvijetlimo tu ljupku korupciju kojom se gđa Dženkins bavila, tu čarobnu riječ mito koja otvara svaka vrata. Nadam se da će ova predstava biti za široku publiku svih uzrasta i profila (…) Htjeli smo da napravimo komediju sa puno smijeha, u kojoj gledamo realnost kao apsurd a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda”.

Pored režije, Sablić je adaptirao tekst i odabrao muziku, scenograf je Smiljka Šeparović, koreograf Slavka Nelević, kostimograf Aleksandar Noshpal, muzički saradnik Mirijana Živković Kurdadže. Tekst je prevela Teodora Marković.

U predstavi igraju Dubravka Drakić,  Mladen Nelević,  Vesna Vujošević Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Ulaz je slobodan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + 13 =