Budva – Predstavljanje izabranih djela Novice Đurića


U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u četvrtak, 20. februara 2020. godine, u 20 sati, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, biće predstavljana izabrana djela pjesnika, pisca i novinara NOVICE DJURIĆA iz Podgorice, čime će zvanično početi ovogodišnja književna sezone u ovom hotelu.

O Djurićevom književnom djelu govoriće:  prof. dr Dragan Koprivica, mr. Aleksandar Ćuković, novinar i publicist Ranko Pavićević, dok će izvode iz izabranih djela govoriti, novinar Dragan Alorić.

Novica Djurić je rodjen 1956. godine u Drijenku kod Kolašina.  Do sada je objavio 20 knjiga različitih žanrova, a zastupljen je u 13 antologija.  Njegovo stvaralaštvo, prevodjeno je na: italijanski, ruski, bugarski, švedski i makedonski jezik, a pored poezije i proze, bavi se i pisanjem eseja i kritika.

Dobitnik je velikog broja značajnih književnih nagrada i priznanja, medju kojima su pored ostalih: Unireksova nagrada “Dušan Kostić”,  nagrada Udruženja književnika Crne Gore “Marko Miljanov”, književne nagrade “Miodrag Ćupić” i “Mirko Banjević”, nacionalna nagrada Saveza pisaca Rusije “Zlatno pero Rusije” i druge.

Novica Djurić je predsjednik Udruženja književnika Crne Gore, a bio je i predsjednik Udruženja novinara Crne Gore. I iz oblasti novinarstva, dobitnik je najznačajnijih nagrada u zemlji i regionu.

Dopisnik je beogarske Politike iz Crne Gore, a živi i stvara u Podgorici, saopštio je organizator književne večeri, budvanski ART PRESS.                 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × four =